Bram(metje)

We schrijven nu vrijdag 22 juli 2011,

We zijn vanmiddag wezen kijken naar een puppie.
Het zijn teckeltjes. de vader is een
kaninchenteckel en de moeder een dwergteckel.
Het nestje bestaat uit 4 pups, 1 teefje en 3 reutjes.
We hebben een reutje uitgezocht en noeme hem.... Bram(metje).
.


Over 10 dagen kunnen we Brammetje ophalen.
De foto hierboven zijn ze enkele dagen oud. De foto hieronder zijn ze 3,5 week.


Zijn het geen snoepjes???????

Ze zijn geboren in Heeswijk op 1 juni 2011 bij een echtpaar wat zich ruim 30 jaar bezig houdt met fokken.

http://www.ilmajoshoeve.nl/

(Update 26  juli 2011)

We hebben nieuwe foto's ontvangen van Bram(metje).

Hij is nu 7 weken oud. Wat een snoepje he....

 


Maandag 1 augustus gaan we Bram(metje) ophalen. Kan hij lekker thuis de boel onveilig maken ;-)


1 Augustus:

We hebben in de ochtend Brammetje opgehaald. Het uurtje in de auto heeft hij zich geweldig gedragen. Niet overgeven of wat dan ook.

Hij is een echt onderzoekertje. Direct bij binnenkomst alles onderzoeken, in de tuin lekker rommelen en huppeld ons overal achterna.

Een slaapje in de bench was even piepen, maar snel daarna lekker slapen. Bij wakker worden direct naar buiten gebracht waar hij dan ook snel een poepie deed in de tuin. prima. Het kleed in de woonkamer hebben we maar even weg gehaald daar Brammetje daar graag op wilt plassen.


Zo, nu even een lekker slaapje.2 augustus


Wederom doet Brammetje het geweldig. Uit de bench de tuin in en alles doen. Vandaag gaan we weer een stukje met de auto rijden. We gaan naar Nijkerk waar wij bij de dierenzaak voer gaan halen.

In de auto blijft hij rustig bij Sandra op schoot liggen. Hij wordt steeds meer een onderzoekertje. De achterbank van de auto wil hij graag onderzoeken, maar dat mag niet. Bij de winkel is het personeel helemaal weg van Brammetje... een hartediefje is het.

De inspectie ronde in een dierenwinkel is natuurlijk helemaal geweldig. Hij is voor de duivel niet bang.En ja hoor. Brammetje mag na zo'n intensieve dag lekker dutten bij het baasje op de bank. zo dat is lekker.Het is een echte dartelaar. Heel vrolijk en aanhankelijk.

Tot nu toe gaat het echt wonderbaarlijk. Met de dag wordt hij ondernemender. Hij heeft echt z'n plekkie bij ons gevonden.

De kranten gebruikt hij niet om te plassen (dat doet hij prachtig buiten), maar om de spelen en lekker door de kamer te slepen.


3 augustus.


Helaas hebben wij geen foto's vandaag. We schieten wel HD video materiaal, maar dat is te groot om op de site te zetten.

De hele dag rommeld Brammetje in de tuin en aan het eind van de middag komt Ralph (vriend) de nieuwe aanwinst bekijken.


4 augustus.


Een heleboel auto rijden vandaag. Eerst naar Nijmegen om even op bezoek te zijn bij opa Koeneman. Ook daar doet Brammetje direct uit de auto keurig een plasje op een grasveldje, dan naar Lathum naar de ouders van Sandra. Hillarisch genoeg krijgt Brammetje na zijn bakje voer alle gelegenheid om een poepje op het gras te kunnen doen, maar dat doet die boef niet.... nee... lekker onder de stoel van opa Wolsink een mooie letter draaien.... wat een boefje... Ik denk dat tapijt een stimulance is, want thuis op het laminaat doet hij niets.

Dan komt de zus van Sandra en die neemt Diezel mee. een 3 jaar oude teckel. Het is van begin af aan een groot feest. De 2 racen achter elkaar aan door de tuin, en zo klein als Brammetje is, hij blijft Diezel uitdagen en laat zich niet kennen.

Aan het eind van de middag is Brammetje dan ook zo moe dat hij met zijn snoetje in de schoen van het baasje in slaap valt.5 augustus.


Alle drukte gisteren was teveel. 1,5 uur in de bench liggen janken en piepen toen wij naar bed gegaan waren. Vandaag was hij klaar wakker rond 7:30 en heeft prachtig alles in de tuin gedaan en niets laten schieten onderweg van de bench naar de achterdeur.

Vandaag zijn we een stukje gaan fietsen met Bram. sandra heeft een grappig mandje aan het stuur waar Brammetje heerlijk in zit. en maar rond kijken naar alles wat voorbij komt.

Wat heel erg opvalt is dat Bram mij nauwlettend in de gaten houdt en mij niet uit het oog verliest. Het kleine mannetje trekt heel erg naar mij toe wat ik natuurlijk heel erg leuk vindt.We hebben Brammetje nu een week in huis.

Ik kan niet anders zeggen dat het een ongelooflijk pienter, lief manneke is. Hij leerd elke dag weer en doet het heel goed bij ons. heel veel lieve, leuke momenten passeren de dag door.

 Hij heeft gisteren (8-8-2011) bij de dierenarts inentingen en andere dingen gehad. probleemloos.12 augustus

We zien het kleine mannetje gewoon groeien.

Het wordt ook steeds meer een boefje :-)Maar hij is wel heel lief voor ons hoor.... :-))
We zien Bram groeien als kool. De teckel streken komen ook steeds meer boven water.
Van de week hebben we de ratjes op de bank los gelaten waar Brammetje lag te slapen. Dat ging heel aardig. grappig hoe hij toch voorzichtig contact zoekt met de ratjes.Ik moet zeggen dat Brammetje nu niet meer zo zit te azen naar de kooi van de ratjes. Dat gaat goed.Brammetje vermaakt zich prima, ook zonder hulp.Een kleine boef blijft het. Het koppie blijft fijntjes.

23 augustus 2011

Bram is van de week weer lekker druk geweest. hij was dan ook veelvuldig helemaal uitgeteld.


Dit kleine manneke is dan ook niet meer weg te denken bij ons.
Lekker brutaal begint hij nu te worden. Hij kan zich prima (met zichzelf) vermaken met zijn speeltjes.
Groot is hij niet, maar groots zijn de uitdrukkingen van zijn koppie... :-)26 augustus:

Deze week weer een hoop leuke foto's
Hieronder enige indrukken.


3 stenen lang :-)

om verliefd op te worden.....Gras is altijd groener bij de buurman.... oh nee, die heeft geen gras..


Ons boefje wordt een echte clown....

Lengte is betrekkelijk, maar toch foto vullend :-)

We gaan inschrijven bij... Hollands top model... hahaha


Hij is maar wat gek met ons.


Eind augustus:

Bram doet het heel goed.
29 augustus heeft hij zijn laatste coctail gehad hij is gechipped en ontwormt.
Dat chippen deed wel pijn, maar ons brammetje is zeker geen pieper. Bij thuiskomst was het gewoon weer als vanouds spelen en ravotten.


De woonkamer lijkt dan ook vaker op een kinderspeelkamer dan een woonkamer....
suf werd Brammetje er wel even van.


De tuin is ook geweldig. Ik ben heel blij dat mijn baasjes een leuke tuin hebben waar ik lekker kan rotzooien.Een kleine boef die door de struiken heen banjerd...
Maar na al dat gedoe ben ik wel moe hoor....


17-9-2011


Op zijn tijd kan Brammetje lekker lui bij het vrouwtje liggen. Hij gaat er dan ook echt voor liggen..
Soms lijkt het wel een baby...Heel grappig omhoog gefotografeerd.
Stratenmaker is hij ook al....
De tuin is zijn feest.....
25-9-2011


Brammetje is al een paar keer op de boot geweest. vandaag was weer een heerlijke dag om te zeilen met baasje en vrouwtje.
3-10-2011


Brammetje wordt al een groot ventje. Hij doet nog steeds de wonderlijkste dingen. Hij is dol op rennen op het grote veld. Auto rijden vindt hij maar niks. Bij het zien van de auto al gaat hij lopen kwijlen (en niet omdat het zo'n mooi auto is hahaha). Tijdens de rit is het gewoon een zielig hoopje, en vaak vlak voor we er zijn kotst hij de heleboel onder.

Op de boot gaat het prachtig. Hij struint lekker over het dek als we stilliggen en lekker rond kijken.

Maar ook is Brammetje een echte boevenkop/puber.

Zijn slaapkussen is al redelijk leeggeplukt. Van de week kwam ik thuis toen had brammetje een briefje in de keuken gelegd.


Hij had een sierkussentje van de bank te pakken gehad.

Je kunt er boos over worden, maar dat briefje maakte mij alleen maar aan het lachen.

Streekjes heeft hij wel.9-10-2011

Brammetje zit in een fase dat zijn tandjes gaan wisselen.

Hij zit dan ook veelvuldig te knagen en knabbelen. Zijn slaapkussen is dan ook behoorlijk toegetakeld. Hele plukken komen er uit. En als Brammetje daar mee rondloopt is het een eersteklas BOEFJE...Van de week kwam hij met een verrassing binnen. Een MUIS. Denk maar niet dat je die van 'm krijgt.Ik weet niet of hij de muis "live" gevangen had, of dat de muis al dood was, maar ik had geen zin in "muizenmix" op de grond.

Is het nu een kat of een hond????

Soms heb je van die momenten dat je een perfecte foto schiet.

Hoe statig kun je zitten.....???Net een Phoenix....


Dat ie bijdehand is, dat wisten we al... dat hij overal zijn neusje insteekt bleek ook al snel.

Benodigdheden:


* Bram

* opengeknipt vla pak


tada.......Heerlijke boevenkop.....


24-10-2011

In de auto gaat het steeds beter gelukkig.
Afgelopen week hebben wij de boot uit het water gehaald. die middag was een echte klus middag en hadden Brammetje in de auto te slapen gelegd. Dat ging prachtig. Als een roosje op de achterbank.
Brammetje vindt het heerlijk om achter in de kuip over het water te kijken, maar nu staat de boot op de kant en is het water verruild door parkeerplaats.
Hieronder Brammetje in zijn echte kuip pose.....
3 november 2011


Brammetje is een echte teckel. Maar wel een beetje een neppert :-)

Jachthonden zijn het. gefokt om te jagen op konijntjes en ander klein spul. Maar wij hebben 2 ratjes, en die kent hij van pup af aan.

Hij knuffelt met ze.


12-11-2011


Dat ie een boefje is wisten we al. maar even aan de aandacht ontsnappen resulteerd al gauw in een "klein Libie" geval.....
22-11-2011


Brammetje is nu ruim 5,5 maand oud. Hij begint nu zijn tandjes te wisselen. Deze periode kenmerkt zicht door kauw en bijt gedrag.

Inmiddels zijn al enkele tandjes en kiesjes losgekomen. Hij wordt ook minder vervelend. Hij had natuurlijk last van dat wisselen, begrijpelijk.

Het blijft een eigewijze donder. Ik moet zeggen dat hij beter reageerd en luistert de laatste tijd. Het blijft een ongelooflijke lieve rakker. Lekker eigenwijs, maar o zo aanhankelijk. Hij is ook voor de duivel niet bang. Het maakt niet uit hoe groot de andere hond is, hij rent er gewoon op af en gaat spelen. We komen wat lomperikken tegen, maakt allemaal nix uit.... uitdagen die hap.

Leuk om te zien dat hij lekker ronddarteld.

Hij weet precies wanneer baasje thuis komt. Ik krijg dan ook elke dag een ongelooflijk warm onthaal thuis.


27 december 2011

Brammetje gaat steeds beter luisteren, maar tevens ook meer ondeugend. Vandaag even alleen gelaten en bingo....4 februarie 2012


Brammetje ontwikkeld zich steeds verder. Zo kan hij sinds kort op eigen kracht op de bank komen. dat is wel prettig (en soms ook niet).

Vorige weekend zijn wij naar de Soesterduinen gegaan. Een heel mooi en uitgestrekt gebied met heel veel bos, duin en heide. Dit was nog niet bekend bij ons manneke en hij was in begin niet zo opgetogen.Later ging het fantastisch.Een week later ligt er in een keer sneeuw. heel veel sneeuw.

Eerst was hij er bang van. nu is het feest......
Leuk om te zien hoe hij er door heen dartelt. Het is natuurlijk wel dat hij laag op de pootjes staat en dus binnen de kortste keren de hele onderbuik in de ijsklonten heeft......


Voorjaar 2012:


Brammetje wordt steeds meer ons kleine mannetje met zijn eigen gebruikjes.....

Hij is nu een maand of 10 en zal niet echt groter worden. Dagelijks horen wij nog tijdens het wandelen "oohh.. kijk daar wat een leuk klein hondje". Zijn koppie is zo tekenend, zo mooi.....

Het kan een echt boeffie zijn, maar ook heel vertederend......Eigen gebruikjes heeft ie wel. In de middag ligt hij op een stoel te wachten tot baasje thuis komt....Als Brammetje in de tuin loopt, en hij wil weer naar binnen, rammelt hij normaal aan de deur. Hij heeft iets nieuws.... Een bankje waar hij op kan en dan lekker naar binnen gluren.... soms ook lekker uitdagen.... Kleine heerlijke boeffekoppie.....
Mei 2012:


Bram heeft een nieuwe tic. Na het zwemmen rold ons varkentje lekker door het zand of wat er dan ook voorhande is om lekker smerig te worden. Hieronder net de zee geproefd om daarna lekker in het zand te rollebollen.
September 2012:


Het blijft een kind, zo wordt hij ook ondergestopt als wij gaan slapen.